Full-frame

Uit MyWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een full-frame digitale SLR is een digitale single-lens reflex camera (DSLR) uitgerust met een 35mm-formaat (36 × 24 mm) beeldsensor oftewel kleinbeeld. Dit is in tegenstelling tot de camera's met kleinere sensoren (bijvoorbeeld, die met een grootte gelijk aan APS-C-formaat film), veel kleiner dan een 35 mm frame. Momenteel de meeste digitale camera's, compact en SLR modellen gebruiken een kleiner dan 35 mm lijst, omdat het gemakkelijker en goedkoper beeldsensoren fabriceren kleiner. Historisch gezien, de eerste digitale SLR modellen, zoals de Nikon NASA F4 of Kodak DCS 100, ook een kleinere sensor. Kodak stelt dat 35mm film het equivalent heeft van 6K resolutie volgens een Senior Vice President van IMAX.

Full-frame sensoren worden gebruikt in het meer professionele en duurdere segment van de DSLR fotografie camera's. De Crop sensoren zoals APS-C worden in de instap en semi proffesionele DSLR camera's veelvuldig gebruikt. Wat is nu wezenlijk het verschil.


Full-frame sensor

Een full-frame sensor is een sensor met de afmetingen van 36x 24 mm (breedte x hoogte). De benaming komt voort uit het feit dat het full-frame formaat overeenkomt met de afmetingen van de vroegere kleinbeeld fotorolletjes.